Odškodnina za prometno nesrečo

Ali ste bili pred kratkim udeleženi v prometni nesreči in se sprašujete, ali vam pripada odškodnina? Odgovor je seveda pritrdilen, če ste v prometni nesreči utrpeli telesne ali duševne poškodbe, ne glede na to, ali ste bili vi voznik ali sopotnik. Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada, če ste po prometni nesreči obiskali bolnišnico ali zdravnika, ob tem pa moramo poudariti, da je odškodnina za prometno nesrečo višja, če vam je svetoval in pomagal pravni strokovnjak za odškodnine.

Odškodnina za prometno nesrečo
Prometna nesreča
Poleg zahtevka za odškodnino za prometno nesrečo morate dodati čim več dokazov

Na kakšen način se zahteva odškodnina za prometno nesrečo?

Odškodnina za prometno nesrečo se izplača s strani zavarovalnice, pri kateri ste zavarovani. Najprej morate oddati odškodninski zahtevek, ki mora biti v celoti izpolnjen. Svetujemo vam, da poleg zahtevka dodate tudi čim več dokazov, ki pričajo o nastanku prometne nesreče in zaradi katerih obstaja verjetnost, da bo odškodnina za prometno nesrečo višja. Odškodnina Planinšec vam bo pomagala, da boste zahtevek izpolnili pravilno, poleg tega pa vam bomo svetovali, kako postopati v celotnem postopku pridobitve odškodnine za prometno nesrečo. Pravilno izpolnjen odškodninski zahtevek morate skupaj s celotno dokumentacijo pravočasno oddati. Smiselno je, da se zahtevek odda čim prej po prometni nesreči, zato vam svetujemo, da ob škodnem dogodku nemudoma pokličete strokovnjaka za odškodnine.

Kako visoko odškodnino za prometno nesrečo lahko pričakujem?

Višina odškodnine za prometno nesrečo je odvisna od številnih dejavnikov. Eden izmed njih je resnost posledic, ki jih je prometna nesreča pustila na oškodovancu. Hujša, kot je telesna poškodba ali duševne posledice, višjo odškodnino za prometno nesrečo lahko pričakujete. Če gre za nesrečo, po kateri ste morali obiskati osebnega zdravnika ali bolnišnico, ampak ni bilo ugotovljenih hujših poškodb, slednja znaša 1000 evrov. Če ste v prometni nesreči utrpeli lažje oziroma klasične poškodbe, kot so pretres možganov (blažja oblika), udarnine in podobno, lahko pričakujete od 1200 do 14.000 evrov odškodnine. Višina odškodnine za prometno nesrečo, ko gre za kompleksnejši zlom ali natrgane mišice, je od 8000 do 25.000 evrov. Če gre za težje telesne poškodbe mišic ali živčevja, pa si lahko obetate tudi do 75.000 evrov odškodnine za prometno nesrečo.

Odškodnina za prometno nesrečo se pridobi od zavarovalnice

Katere dokumente potrebujem, ko želim uveljaviti odškodnino za prometno nesrečo?

Poleg odškodninskega zahtevka morate priložiti še ostalo dokumentacijo. Če je dokumentacija, ki jo pošljete, pomanjkljiva, zavarovalnica vaš zahtevek za odškodnino za prometno nesrečo zavrne. Da bi se temu izognili, kontaktirajte Odškodnino Planinšec, ki vam bo pomagala pri izpolnitvi in dopolnitvi odškodninskega zahtevka. Eden izmed pomembnih dokumentov, ki jih je treba priložiti k zahtevku, so izvidi zdravnikov. Bistveno je, da dokažete, da je imela prometna nesreča določene posledice na vaše življenje.

Poleg izvidov in zdravniških potrdil boste morali posredovati tudi ostale osebne podatke, kot so EMŠO, TRR, davčna številka itd., da bo izplačilo odškodnine za prometno nesrečo izvedeno. Več dokaznega gradiva, kot imate, večja je verjetnost, da bo odškodnina za prometno nesrečo izplačana in višja.

Oddaja zahtevka za odškodnino mora obvezno vsebovati vaše osebne podatke, podatke o povzročitelju prometne nesreče in avtomobilu, policijski zapisnik o prometni nesreči, fotokopije vseh zdravniških dokazil in izvidov, bolniške liste in drugo dokumentacijo, s katero lahko dokazujete potek zdravljenja, potrdilo o vrednosti materialne in nematerialne škode, ki jo je utrpelo vaše vozilo, fotografije poškodovanega vozila, uničenih predmetov v njem in vaših poškodb, potrdilo o izpadu dohodka v času zdravljenja ali bolniškega staleža, morebitne račune za nakup medicinskih pripomočkov, zdravil, plačilo fizioterapij itd. ter ostalo dokazno gradivo, če ga imate.

Sestanek
Pri Odškodnini Planinšec svoje stranke obravnavamo individualno

Zakaj izbrati odškodninsko podjetje Odškodnina Planinšec?

Odškodnina Planinšec je podjetje, ki zaposluje strokovnjake s področja odškodninskega prava. Naši strokovnjaki dosegajo izredno visoke odškodnine, ker vsak odškodninski zahtevek vrednotijo na podlagi primerljivih zahtevkov in točno vedo, kakšne odškodnine lahko dosežejo, če so zahtevki ustrezno argumentirani. Praksa in delovne izkušnje so tiste, zaradi katerih je Odškodnina Planinšec na svojem področju v samem vrhu. Ravnamo se po posebnem digitalnem programu sodne prakse, s pomočjo katerega redno spremljamo in pregledujemo denarno ovrednoteno prakso višjih sodišč. Odškodnina Planinšec zaposluje priznane pravnike za odškodnine, pomoč pa nudimo po vsej Sloveniji. Pri nas lahko dobite brezplačne pravne nasvete, saj se poplačamo šele v primeru uspeha. Za dosego uspeha pri izplačilu odškodnine vam svetujemo, da nas čim prej kontaktirate. Naši strokovnjaki strankam svetujejo že v samem procesu zdravljenja, saj je takrat najpomembnejše, da dobijo dokazno gradivo, ki ga kasneje priložijo k zahtevku. Hitreje, kot ukrepate, višjo odškodnino za prometno nesrečo lahko pričakujete.

Naši pravniki so izredno profesionalni, zanesljivi in zaupanja vredni. Pri Odškodnini Planinšec svoje stranke obravnavamo individualno in se posvetimo vsaki posebej. Že med samim postopkom zdravljenja vam pomagamo in svetujemo, po zaključenem zdravljenju pa v vašem imenu izpolnimo in oddamo odškodninski zahtevek. Če niste prepričani, na kakšen način se ta izpolni ali vas zanima okvirni izračun najvišje možne odškodnine za vaš primer, se nemudoma obrnite na Odškodnino Planinšec in z veseljem vam bomo pomagali ter svetovali. Zapomnite si, da je višina vaše odškodnine odvisna od strokovnjaka, ki vas zastopa, in njegovega znanja.